Alstroemeria – ideel haveplante

Alstroemeria er kendt af mange som en afskåren blomst til en vase. Alstroemeria er mindre kendt som haveplante. Og det er en skam, for for mig er dette den ideelle haveplante.

Alstroemeria fås i mange farver og kan også plantes i potte.

Planten blomstrer hele havesæsonen frem til efteråret. Denne staude danner knolde under jorden. I en meget hård vinter kan du dække dem med noget halm. Jeg har haft dem i 10 år og har aldrig rigtig dækket dem. Planten kommer sammen igen.

Placer planten et varmt sted, helst i solen eller halvskygge.

 

Vedligeholdelse
Hvert år efter blomstringen skærer vi dem tilbage og året efter ser vi igen et hav af blomster. To gange om året drysser vi økologisk planteføde i pellets rundt om rødderne. Disse granulat sikrer, at planten har tilstrækkelig næring i blomstringstiden. Vi spreder granulatet i marts og så igen i juni. Planten har så tilstrækkelig næring og blomstrer løbende indtil efteråret.
Vi kalker vores have en gang om året og vi inddrager også Alstroemeria i denne.

En farverig helhed i din kant, men også nyttig til lejlighedsvis at fjerne nogle grene til dit hjem. Jo flere grene du trækker ud, jo flere nye stængler vil planten skabe.

Sommer serie
Alstroemeria Indian Summer – Have glad
Alstroemeria Indian Summer
Sommerserien blomstrer i sortimentshaven “Harry van der Laar”. Du kan se dem i nyhedssektionen, men de er også plantet forskellige steder i haven.

I slutningen af ​​september besøgte jeg haven igen. De er stadig i fuldt flor! En smuk candy pink (Alstroemeria Summer Saint), en smuk gul (A. Summer Breeze) og en gul-orange (A. Indian Summer).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Sådan designer du en have

Sådan designer du en have! Designe din egen have? Bare prøv det. Et spørgsmål om at lave en ønskeliste og lidt kreativitet. Og kan du ikke finde ud af det, kan du altid hyre en professionel havedesigner. Men prøv det bare. Din have bliver præcis, som du ønsker den. Så tag en kuglepen og et […]

Read More
Have

Blanding af blomsterløg

Blomsterløgblanding – prøv det i din have! Plant blomsterløg sammen til en forandring. En blomsterløgblanding giver en masse farve i din have. Forskellige typer tulipaner – haveblogger – haveglad Forskellige typer tulipaner Blomsterløg plantes ofte i grupper. Hvis du vil have noget anderledes, så bland blomsterløg sammen. Det kan fx gøres ved at plante forskellige […]

Read More