Sådan designer du en have

Sådan designer du en have!
Designe din egen have? Bare prøv det. Et spørgsmål om at lave en ønskeliste og lidt kreativitet. Og kan du ikke finde ud af det, kan du altid hyre en professionel havedesigner. Men prøv det bare. Din have bliver præcis, som du ønsker den. Så tag en kuglepen og et papir og begynd at designe din have.

Efter at have designet, kan du selv anlægge din have eller kontakte et anlægsgartnerfirma for at anlægge din have. Du kan selvfølgelig også selv bygge et skur eller lave et tag. Men start med havedesignet.

Bestem først:

Målhave
Havetype
Form
Faste elementer
gå næste

Sluk for tegning
Påfør brolægning
Valg af planter

Trin 1 – Mål
Grøntsagshave – køkkenhave – havedesign
Grøntsagshave – køkkenhave – havedesign
Først skal du bestemme, hvad dit mål er med haven. Vil du have en smuk prydhave? Vil du have et (stykke) køkkenhave? Har du børn og/eller kæledyr, som du vil tage hensyn til?

Vil du have plads til et opholdsområde eller et udekøkken? Alt dette er vigtigt for at bestemme dine videre haveplaner.

 

 

 

 

Trin 2 – Indtast
Eksempel Open Gardens Weekend
Eksempel Open Gardens Weekend
Tænk på typen af ​​have. Vil du have en grøn have med minimal vedligeholdelse? Vil du have en have med mere biodiversitet? Læs også vores blog om det rigtige forhold mellem grøn/grå (beplantning eller brolægning). Jeg håber, du også vælger en vandvenlig have. Det er vigtigt, at alle laver et stykke vandopsamling på egen grund. Planter eller et stykke græs kan tjene som et vandreservoir.

 

Trin 3 – Form
Tegn et kort over din have på papir. Bestem, hvor solen skinner, og hvor der er skygge.

Hvis du kan lide en ren have, så vælg lige linjer og tegn forskellige rene overflader ind. Når din have er anlagt, bestemmer du, hvad du vil placere i områderne (beplantning, buske, græsplæne, træer osv.). Valget af beplantning følger senere.

Hvis du foretrækker en romantisk have, så opdel din have i organiske former. Buede afrundede linjer passer til denne stil. Så du laver faktisk først en opdeling af din have. Så bestemmer du, hvad du vil placere i flyene.
Hvis du synes, det er svært, så tag et kig i bogen “Havedesign”, som indeholder et digitalt modul.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Have

Alstroemeria – ideel haveplante

Alstroemeria er kendt af mange som en afskåren blomst til en vase. Alstroemeria er mindre kendt som haveplante. Og det er en skam, for for mig er dette den ideelle haveplante. Alstroemeria fås i mange farver og kan også plantes i potte. Planten blomstrer hele havesæsonen frem til efteråret. Denne staude danner knolde under jorden. […]

Read More
Have

Blanding af blomsterløg

Blomsterløgblanding – prøv det i din have! Plant blomsterløg sammen til en forandring. En blomsterløgblanding giver en masse farve i din have. Forskellige typer tulipaner – haveblogger – haveglad Forskellige typer tulipaner Blomsterløg plantes ofte i grupper. Hvis du vil have noget anderledes, så bland blomsterløg sammen. Det kan fx gøres ved at plante forskellige […]

Read More